We staan in de krant!

Toptrimsalon in Winterswijk

WINTERSWIJK Al ruim acht jaar bestaat hondentrimsalon Natuurweelde in Winterswijk. Deze trimsalon wordt met succes gerund door Bernadet Elschot. Ze voert haar werk met veel passie en plezier uit, maar blijft uitdagingen zoeken, waardoor ze zich blijft ontwikkelen. Vanaf het begin van dit jaar mag Trimsalon Natuurweelde zich dan ook de eerste officieel erkende toptrimsalon van de Achterhoek noemen. Met trots vertelt Bernadet hoe zij dit heeft weten te bereiken.

“Om toptrimsalon te worden moest de trimsalon aan verschillende voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden worden gecheckt door de Vereniging voor Trimmend Nederland, VVTN. Een aantal van deze voorwaarden, zoals in het bezit zijn van een erkend trimdiploma was niet moeilijk, mijn diploma had ik immers in 2007 al behaald. Hier heb ik geleerd alle rassen op de juiste manier te trimmen”. Een toptrimsalon moet echter meer kunnen dan het trimmen van honden. Veiligheid en hygiĆ«ne zijn minstens zo belangrijk. “Ik heb aan moeten tonen dat ik werk met materialen en producten die voldoen aan de veiligheidseisen en die diervriendelijk zijn. Ook ben ik in het bezit van een EHBO diploma, mocht er onverhoopt iets mis gaan, dan weet ik hoe ik moet handelen.”

Hoe kan het dat er zo weinig toptrimsalons in deze regio zijn? “Veel trimsalons voldoen wel aan een aantal eisen, maar niet aan allemaal. Ze zijn bijvoorbeeld niet verzekerd, terwijl dit wel belangrijk is. Dit geeft zowel mij als de klant zekerheid. Ook is de locatie van groot belang. Mocht er een hond naar buiten lopen, dan kan hij bij mij nergens naar toe. De trimsalon is afgezet met een hek, de hond kan dus nooit de weg op rennen. Dit is niet bij alle trimsalons het geval, maar de VVTN kijkt hier wel naar.”

Om dit nieuws te vieren krijgen alle klanten vanaf 16 maart tot en met 30 april een cadeautje voor de hond bij een trimbehandeling. “Zonder hen had ik deze titel immers niet gekregen. Ik heb moeten bewijzen dat ik alle rassen kan trimmen. Grote honden en kleine honden, allemaal kunnen ze bij mij terecht. Hier ben ik trots op en dit vier ik dan ook graag met mijn klanten.”